Grønt og sprødt
Skøn opskrift på glutenfri knækbrød – super sprøde og grønne. En opskrift er til dig, som godt kan lide en savoury snack. Udover at være en kilde til vitaminer og mineraler, så indeholder knækbrødene også omega fedtsyrer og kostfibre, som er godt for fordøjelsen. Du skal bruge en køkkenvægt, skål, ske og kagerulle. Dejen er hurtig at blande og skal blot rulles ud. Tilberedningstid er ca. 40 minutter.
Vis os dine kreative evner! Tag @am.pm.copenhagen #ampmmixit i dine opslag.
Opskrift på glutenfri knækbrød er udviklet af Kara Prins
Næringsindhold
(Per 100 g.)
- Energi: 219,7 kcal
- Protein: 11,5 g
- Kulhydrat: 9,5 g
- Heraf Sukker: 0,3 g
- Fedt:14,0 g
- Heraf Mættet Fedt: 2,2 g
- Salt: 0,2 g
- Kostfibre: 4,2 g
Pr. 100g knækbrød indgår der 15,3g Vegan Power Meal. Det svarer til ~55% af en portion Vegan Power Meal.
Ingredienser
- 2 portioner am.pm. POWDER (Valgfri smag)
- 48 g. Solsikkefrø
- 30 g. Hørfrø
- 18 g. Chiafrø
- 110 g. Vand
- 42 g. Olivenolie
- 2 g. Salt eller efter præference
Fremgangsmåde
- Bland de tørre ingredienser i en skål
- Tilsæt olivenolie og vand
- Rør godt sammen, for at sikre at de tørre ingredienser hydreres
- Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet
- Læg dejen på bagepapiret og læg et nyt stykke bagepapir oven på dejen
- Tag en kagerulle og ruld dejen tyndt ud ca. 2-3mm i tykkelsen
- Skær dejen ud i firkanter eller brug en udstikker eller kop til at lave runde knækbrød
- Bag knækbrødene ved 180º C i 20-25 minutter
- Knækbrødene er færdige, når de er letgyldne og sprøde
- Lad knækbrødene køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder
Knækbrødene er lige til at tage med på farten og smager godt i sig selv. Har du lyst til at pifte dit knækbrød op, kan du f.eks. toppe det med avokado, hummus eller tahin.
ENJOY!
Få næring på farten
Søger du også en nem og fyldestgørende drik?